Keisčiausi rašytojų daiktai, kuriuos medžioja kolekcininkai

Kiek sutiktumėte sumokėti už Ernesto Hemingvėjaus pėdos rentgeno nuotrauką? 15 tūkst. eurų pakankama suma, o gal ryžtumėtės pakloti ir daugiau?

Senas knygas parduoti gali būti pakankamai sunku, tačiau, pasirodo, kad literatūros gerbėjai yra pasirengę pakloti nemenkas sumas už pačius keisčiausius įvairių rašytojų daiktus.

Ir mes kalbame ne apie rankraščius, dienoraščius, ar kokius kitus su tiesioginiu rašytojų darbu susijusius rekliktus.

Šuns antkaklis už 11,6 tūkst. JAV dolerių

Čarlzo Dikenso gerbėjai jo šuns antkaklį nusipirko už11,590 JAV dolerių. Teisingai, dideliam šuniui skirtą antkaklį su Č. Dikenso vardu įsigijo tikrai ne bėdžius.

antkaklis

Rašytojo meilė šunims plačiai žinoma. Londone 2013 metais Č. Dikenso 201-ųjų metinių proga net išdygo šuns skulptūra. Tiesa, labiau žyminti paties rašytojo ankstyvosios karjeros prisiminimus.

Dantų krapštukas už 9 tūkst. JAV dolerių

Nepatikėsite, šią keistenybę taip pat įsigijo Č. Dikenso gerbėjas. Tiesa, rašytojui priklausė ne šiaip medinis dantų krapštukas, kuriuo šis galimai pasikrapštė savo burną. Č. DIkensas turėjo aukso ir dramblio kaulo dantų krapštuką, kurį naudojo maistui iš tarpdančių šalinti.

Tokia, ypač suartinanti su rašytoju smulkmena, tikėtasi, bus parduota už 3-5 tūkst. JAV dolerių, tačiau jį įsigijęs asmuo aukcione paklojo visus 9,15 tūkst. JAV dolerių. 

Virginią Woolf galėjęs įkvepti paplūdimys parduotas už 106 tūkst. JAV dolerių

Virginia WoolfVienas asmuo Jungtinėje Karalystėje, Kornvalyje, įsigijo palūdimį, kuris galėjo įkvėpti rašytoją Virginią Wool parašyti knygą „Į švytūrį“ (išleistas 1926 metais). Šis romanas laikomas vienu žymiausių jos darbų, o ir pati rašytoja yra viena įtakingiausių savo laikmečio figūrų.

Taigi, noras turėti kažką, kas įkvėpė tokią asmenybę gali atrodyti visai suprantamas. Tačiau reikia suprasti, kad 106,342 tūkst. JAV dolerių už paplūdimį sumokėjęs asmuo negali juo naudotis kaip tinkamas. Jis negali jo apmokestinti, uždrausti pašaliniams jame vaikščioti. Vienintelis dalykas, kurį jis gali, tai mostelti ranka paplūdimio link ir pasakyti – tai priklauso man.

Ernesto Hemingvėjaus kojos rentgeno nuotrauka parduota už 15 tūkst. JAV dolerių

1918 metais Ernestas Hemingvėjus prisijungė prie Raudonojo kryžiaus organizacijos ir Italijoje tapo greitosios pagalbos automobilio vairuotoju. Tų metų liepos 8 dieną jis vyrams į frontą vežės šokolado ir cigarečių, kai pateko į apšaudymą ir buvo rimtai sužeistas minosvaidžių ugnies.

Šie sužeidimai matyti rentgeno nuotraukoje, taigi, tapo retenybių medžiotojų taikiniu. Viena tokia nuotrauka kainavo net 15 tūkst. JAV dolerių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *