Knygosnugarele.lt rekomenduoja: TOP 5 knygos skaityti per Kalėdas

Kalėdinės knygosJeigu per 11 Kalėdų atostogų dienų į rankas nepaimsite knygos, tapsite šiek tiek smerktinu pavyzdžiu. Be to, ne tik Michaelo Buble dainos „Spotify“ grojaraštyje gali sukurti Kalėdų dvasią. Knygosnugarele.lt rekomenduoja TOP 5 knygas, kurias verta perskaityti per šventes. Net jei tai darytumėte ir ne pirmą kartą.

„Kalėdų istorija“ (aut. Mark Lein). Kalėdų knyga, patenkanti į „būtina perskaityti“ kategoriją. Tai labai liūdna, tačiau tikrąją Kalėdų dvasią perteikianti knyga apie tai, kaip atsirado Kalėdų Senelis, kaip šventė, kodėl vaikai (šiais laikais ir suaugusieji) gauna dovanų ir pan.

„Kalėdų giesmė“ (aut. Charles Dickens). Kadangi skaitote tinklaraštį apie knygas, būtų visiškai neįtikima sužinoti, kad nesate skaitę „Kalėdų giesmės“. Ir visgi jei tai darėte vaikystėje ar paauglystėje, tikrai verta dar kartą praversti šio literatūros šedevro puslapius. Beje, gana keista, kad ir ši knyga iš tiesų nėra labai linksma. Bet ji tikrai neturėtų sugadinti šventinės nuotaikos.

„Lietuviškos Kūčios ir Kalėdos“ (aut. Juozas Kudirka). Šios rekomendacijos, neabejoju, nesitikėjote. Bet tai puiki knyga apie lietuviškas šių švenčių tradicijas. Skaitydami knygą sužinosite, kurių galų lietuviai per namo stogą mėtydavo batus, kokias medžioklės tradicijas puoselėdavo vyrai Kūčių dieną, patiekalus ir pan. Apibendrintai – pažintinė knyga apie tradicinę lietuvišką Kalėdų dvasią.

„Smokas Belju“ (aut. Jack London). Šioje knygoje net nėra žodžio „Kalėdos“, o jei ir yra – nelabai jos ten svarbios. Kodėl tuomet ši knyga yra rekomenduojamų knygų sąraše Kalėdoms? Nes ji turi žiemišką, atšiaurų, tačiau tuo pačiu ir draugyste bei jaukumu „vibe‘ą“. Vienas tinklaraščio autorius šią knygą perskaitęs per trejas Kalėdas.

„Kaip Grinčas Kalėdas vogė“ (aut. Dr. Seuss). Knygos apie Kalėdas neturi būti vien tik rimtos. Po to, kai Kūčių vakaro ramybė jau praėjo ir atėjo dovanų pakavimo metas, sėskite su savo vaikais ir atsiverskite gražiai iliustruotą knygą apie žaliąjį monstrą Grinčą. Suaugusiems puikiai žinoma istorija gali smagiai nuteikti vaikus ir tuo pačiu juos pamokyti apie draugystės svarbą.

1 komentaras

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *