Tokijo knygynas reikalauja susimokėti už įėjimą

KnygosTiek Lietuvoje, tiek užsienyje galima susidurti su įvairiais knygynų reikalavimais. Dėl suprantamų priežasčių, knygynuose negalima valgyti ar rinktis knygų, geriant kavą.

Pasitaiko knygynų, kuriuose nėra skatinamas ilgas knygų vartymas, mat nenorima, kad klientai tiesiog perskaitytų knygas, jų neįsigydami. O štai Japonijos sostinėje Tokijuje neseniai atsidaręs knygynas „Bunkitsu“ nusprendė apmokestinti visus, norinčius įeiti į knygyną, rašo „Independent“.

Pernai gruodį atsidaręs knygynas lankytojus apmokestina 13 eurų. Taip siekiama apsaugoti su internetine prekyba vis sunkiau kovojančius fizinius knygynus.

Lankytojai, sumokėję už įėjimą, gauna priėjimą prie maždaug 30 tūkst. knygų bei žurnalų. Tiesa, pirmas aukštas, kur yra knygų ekspozicija, lankytojams yra nemokamas, tačiau norėdami patekti į antrą aukštą, šie privalo susimokėti.

BibliotekaMokestis lankytojams leidžia knygyne praleisti tiek laiko, kiek šie nori. Be to, įsigiję bilietą lankytojai gauna teisę naudotis studijoms ir darbui pritaikytomis patalpomis, gerti kavą knygyne įrengtoje kavinėje ir skaityti patinkančias knygas.

Bent šiuo metu knygynas pritraukia lankytojų, kurie giria patalpas, kaip puikiai pritaikytas darbui. Visgi, dalis lankytojų nėra įsitikinę, kad toks verslo modelis gali pasiteisinti.

Ir iš tikro, vargu, ar Lietuvoje toks modelis prigytų. Gi turime nemokamas bibliotekas, kur galima dirbti ir studijuoti bei netrukdomiems skaityti knygas. O ir kavos knygynuose įrengtose kavinėse atsigerti galime, nemokėdami už įėjimą.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *