Viena sekundė su Joe Bidenu

Joe BidenEsu ne kartą rašiusi, kad labai mėgstu skaityti biografijas, ypač politikų. Tikiu, kad yra nemažai šią profesiją pasirinkusių žmonių, kurie tai daro ne iš savanaudiškų paskatų, o dėl to, kad iš tiesų nori tarnauti valstybei ir jos žmonėms. Vienas tokių politikų, mano akimis, yra dabartinis JAV prezidentas Joe Bidenas. Tą byloja jo ilgametis atsidavimas būtent politikai, sukaupta milžiniška patirtis, kuri daugeliu atveju yra unikali. Todėl pamačiusi, kad atsirado Evan Osnos knyga „Joe Biden. Gyvenimas, idėjos, kova ir tai, kas svarbu dabar“, tikrai užsimaniau ją perskaityti.

Prisipažinsiu, kad tikėjausi tokio pat storumo knygos kaip Obamos memuarai, mat Joe Bideno ne tik politinė karjera yra ypatingai įdomi, bet ir apskritai pats gyvenimas. Nuo įveikto mikčiojimo iki didžiulės tragedijos, kai prarado žmoną ir dukrą, nuo kasdienio važinėjimo traukiniais po kelias valandas iki darbo iki aneurizmos. Todėl perskaičiusi šią knygą likau tikrai alkana ir pagalvojau, kad ji atspindi kokią sekundę jo neįprasto gyvenimo.

Kadangi knyga rašyta remiantis straipsniais spaudoje ir pokalbiais su Bideno bendražygiais ir su juo pačiu, pirminis jos adresatas – amerikiečiai, kurie greičiausiai apie savo prezidentą žino viską. Aš, kaip ne amerikietė, norėjau visko daugiau: detalių, ryškesnio paveikslo. Neabejoju, kad ateityje ir sulauksime tokios knygos.

Nepaisant to, įsitraukiau nuo pirmo puslapio ir knygą perskaičiau greitai. Sužinojau ir naujų, man iki tol nežinomų dalykų. Keletą kartų garsiai juokiausi iš gana neblogų juokelių apie Bideną. Knygoje pavyko bent kažkiek atskleisti jo asmenybę ir tam tikras savybes, kurios iš šono gali atrodyti netgi keistai.

Apibendrinant, knyga naudinga ir įdomi tiems, kurie domisi politika ir politikų asmenybėmis. Tačiau aš tikrai lauksiu išsamesnės ir gerokai storesnės knygos apie šį politiką.

Evan Osnos Joe Biden. Gyvenimas, idėjos, kova ir tai, kas svarbu dabar, Alma littera, 2021, 208 p., vertė Andrius Navickas, Dominyka Marija Navickaitė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *