7 nuodėmės psichologo kabinete: kitoks požiūris į psichologiją

Septynios didžiosios nuodėmės psichologo kabineteLabai mėgstu skaityti įvairias psichologines knygas, tačiau jeigu jų perskaitai gana daug, nemažai dalykų tiesiog pradeda kartotis. Linos Vėželienės knyga „Septynios didžiosios nuodėmės psichologo kabinete“ siūlo į psichologiją pažiūrėti kitu kampu. Tai nereiškia, kad autorė sugalvoja visiškai naują sampratą ar aiškinimus, tiesiog į plačiai paplitusius psichologinius sutrikimus autorė žiūri per septynių mirtinų nuodėmių prizmę.

Puikybė, rūstumas, tinginystė, pavydas, godumas, gašlumas ir rajumas – tikrai esate girdėję apie šias nuodėmes, net jeigu nesate tikintis žmogus. Pagrindinė knygos mintis paprasta – kodėl psichologai dažnai negali padėti depresija ar kitais psichikos sutrikimais sergantiems žmonėms? Kodėl vieną kartą išsigydęs žmogus vėl įpuola į tą patį juodą dugną? Anot autorės, viskas vyksta dėl to, kad psichologai ir gydytojai gydo žmogaus psichiką ir kūną, bet pamiršta apie žmogaus sielą.

Dabar jau matau, kaip netikintys žmonės šiaušiasi ir sako: jokia siela neegzistuoja, jokios nuodėmės neegzistuoja, ir niekuo panašiu netikiu. Ši knyga nėra skirta tik tikintiems, tikrai ne. Nors keliose vietose yra cituojama Biblija, bet autorė tai daro neįkyriai ir tikrai neperša religijos.

Ši knyga tiks visiems, kas nori į save pažvelgti plačiau. Būtent į save, net jeigu niekada nesate sirgę depresija ar kitomis psichinėmis ligomis, net jeigu esate netikintis žmogus. Ši knyga tikrai paskatins susimąstyti ir apmąstyti gyvenimą, galbūt net ryžtis kažką jame pakeisti. Tačiau jeigu lankotės pas psichologą ir jau esate iki smulkmenų išnarstęs vaikystės traumas, patirtis, tačiau vis tiek jaučiate, kad kažko dar trūksta iki to, kad pasijustume geriau, ši knyga gali padėti.

Knyga yra gana ilga, kai kurios nuodėmės aptariamos išsamiai. Įdomiausiai skamba pateikiami pavyzdžiai iš realaus žmonių gyvenimo, esu tikra, kai kuriuose pavyzdžiuose atrasite ir save. O pažiūrėti į save iš šono ir suprasti, kuri gi yda mus toje situacijoje „veda“, tikrai naudinga. Manau, kad po šios knygos perskaitymo tikrai daug ką apmąstysite.

Lina Vėželienė „Septynios didžiosios nuodėmės psichologo kabinete“, Tyto Alba, 2018, 391 p.

1 komentaras

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *