Moterys: moteriškas žurnalas knygos formatu

moterysMėgstu skaityti sėkmingų žmonių istorijas, todėl pamačiusi knygą „Moterys“, o joje ir savo buvusią vadovę, taip pat ir kelias kitas moteris, kurios man yra įdomios, senokai norėjau ją perskaityti. Tiesa, nusipirkau neseniai „Knygų mugėj“ – todėl, kad kaina pagaliau tapo priimtina.

Šią knygą galėčiau apibūdinti kaip žurnalą, skirtą moterims, bet knygos formatu. Interviu su 12 moterų buvo ganėtinai panašūs į žurnalinį žanrą, todėl skaitėsi lengvai ir greitai. Taip jau yra, kad kai skaitome apie žmogų, vadovaujamės emocija – patinka ar ne. Tad ta emocija visada yra subjektyvi. Subjektyviai sakau, kad kai kurie interviu mane stipriai įtraukė, buvo įdomūs, nesinorėjo atsiplėšti ir man jie buvo per trumpi, norėjosi apie tą moterį skaityti dar ir dar. Kiti gi interviu man buvo per ilgi, verčiau puslapius su klausimu „oi ir dar vienas puslapis apie ją?“.

Knygos tikslas, bent jau kaip aš jį supratau, buvo prakalbinti sėkmingas moteris ir įkvėpti kitas. Ar mane ši knyga įkvėpė? Kai kurios istorijos – taip. Juk visada pamatai, kad už kiekvienos sėkmės slypi didelis, sunkus, ryžtingas darbas. Tai tokios istorijos motyvuoja nebijoti, siekti daugiau, eiti į priekį. Tačiau literatūrine prasme ypatingai praturtėjusi nesijaučiu.

Knygos pliusas – retos knygos herojų nuotraukos, kurių niekur kitur greičiausiai nepamatysite. Taip pat knygoje kalbinamos moterys, kurių nematyti vakarėliuose, portaluose ar ant žurnalų viršelio, bet kurios pasiekė įspūdingos sėkmės savo jėgomis savo srityje. Tokias „nenusibodusių“ herojų istorijas skaityti buvo itin įdomu.

Knygą perskaičiau visą, tiesa, ne iš eilės. Susiskaitė gana greitai ir lengvai. Jeigu norite lengvo skaitinio arba knygos, kurią atsivertus bent trumpam pasisemtumėte įkvėpimo – ši knyga jums. Bet jeigu norite kažko rimtesnio, kas vers užduoti sau klausimų ir daug mąstyti, patarčiau paieškoti ko nors kito.

Aušra Prasauskaitė „Moterys. 12 įkvepiančių istorijų“ Obuolys, 2016, 192 p.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *