Svarbu ne drabužiai, o asmenybė (ir ji turi ką apsirengti)

Tu turi ką apsirengtiKad ir kaip nemėgčiau stereotipų, tačiau frazė “neturiu kuo apsirengti” skamba tikrai dažnos moters namuose. Ypač rytais, kai reikia skubėti, o iš vakaro nesugalvojai, kuo rengsiesi. Aš nesu išimtis, man išties dažnai kyla tokia mintis, nors spinta tikrai neatrodo tuščia. Todėl pamačiusi Agnės Jagelavičiūtės knygą, kurios pavadinimas „Tu turi ką apsirengti“ tiesiai šviesiai prieštaravo mano dažnam pasvarstymui, net nesudvejojusi nusprendžiau, kad turiu ją perskaityti.

Visų pirma, turėčiau pasakyti, kad esu eilinis žmogus, kurio darbas nereikalauja kažkokios ypatingos aprangos, todėl visoks koks įmantrus stilius man nežinomas. Man visada buvo svarbiausia patogumas, o tik po to – grožis ir stilius. Tad sakyčiau, kad ši knyga skirta pirmiausiai būtent tokioms kaip aš, kurioms reikia to stiliaus ABC, elementariausių dalykų, kuriuos stileivos, esu tikra, ir taip išmano.

Pirma mano mintis, paėmus knygą į rankas, buvo: oho, kokio storumo ir sunkumo, ką ten tiek galima apie stilių prirašyti? Tačiau knygą lengva skaityti, ją įveikti galima labai greitai ir lengvai, rašymo stilius yra plaukiantis, A. Jagelavičiūtė tarsi pasisodina tave ant sofos ir kalbasi su tavimi kaip su drauge. Knygoje ji tikrai gana atvira ir nuoširdi, nevaidinanti, kad „žinote, viskas čia man iš motulės gamtos atiteko“. Sakyčiau, kad knyga parašyta paprastos, be ne eilinės moters, paprastai, bet ne eilinei moteriai.

Knygoje gausu konkrečių patarimų ne tik dėl drabužių, bet ir dėl grožio procedūrų, plaukų, aksesuarų ir t.t. Viskas iliustruota nuotraukomis arba eskizais. Informacija yra sugrupuojama, pavyzdžiui, pagal figūros tipą, todėl knyga turi išliekamąją vertę – t.y. ji kaip vadovėlis, kurį atsiverti savo figūros tipo skyriuje, ir prisimeni, kas tau tinka, o kas netinka.

Pagrindinė knygos mintis yra tokia – žmogų puošia pirmiausiai ne drabužiai, o jo asmenybė. Ir ta asmenybė tikrai turi kuo apsirengti, todėl nereikia pulti pirkti naujų daiktų. Ši knyga mane jau išgelbėjo nuo dviejų neapgalvotų pirkinių. Norėdama nusipirkti palaidinę, o vėliau ir batus, bandžiau įsivaizduoti, prie ko juos derinsiu. Ir nepavyko.. tad knyga veikia, o aš jau sutaupiau pinigų :)

Agnė Jagelavičiūtė „Tu turi ką apsirengti“, Ko nesugeba kiti, 2019, p. 250

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *