„Spalvų monstriukas“ – padaras, gyvenantis namuose, kuriuose yra vaikų

Spalvų monstriukasDaugeliui iš mūsų yra tekę stebėti sceną kuriame nors prekybos centre ar kitur, kai mažas vaikas visiškai nevaldo emocijų – rėkia, spardosi, griūna ant grindų, tranko galvą, verkia. Ir dauguma turbūt galvoja, kad tas vaikas neišauklėtas ir „užlipęs tėvams ant galvos“. Tiesa ta, kad maži vaikai emocijų valdyti tiesiog nemoka ir jiems to reikia mokytis, kaip ir skaičiavimo, skaitymo, rašymo. Ir šioje vietoje tėvams į pagalbą atskuba Anna Llenas knyga „Spalvų monstriukas“.

Tai – plona knygutė su nelabai dailiomis (juk monstriukai ir neturėtų būti dailūs, tiesa?), bet mielomis iliustracijomis. Joje mokoma atpažinti jausmus ir pasijusti geriau. Kiekviena emocija turi savo spalvą, pavyzdžiui, pyktis raudonas, o liūdesys mėlynas. Jausmai paaiškinti labai paprastai. Taip paprastai, kad supras tikrai dar mažas vaikas.

Atrodo, tokia paprastutė knyga, galėtum ir pats nusipiešti, bet nepaisant savo paprastumo, ji tikrai nėra prasta – ši knyga yra jau išversta į 10 kalbų ir tapusi bestseleriu. Pirmą kartą ši knyga pasirodė Ispanijoje dar 2012 metais, ir iki šiol šioje šalyje parduota 120 tūkst. šios knygos egzempliorių. „Spalvų monstriukas“ Ispanijos darželiuose netgi tapo pagrindine emocinio intelekto mokymo priemone.

Atsižvelgiant į knygos turinį ir storį, ji nėra pigi (kainuoja apie 10 eurų). Tačiau, mano nuomone, ji to verta. Kita vertus, jeigu nesugalvojate, ką padovanoti pažįstamam vaikui, ši knyga galėtų būti puiki dovana.

Anna Llenas „Spalvų monstriukas“, Right Thing, 2016, 44 p.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *