„Kiti Albio Braito pasauliai“: kaip vaiką supažindinti su artimųjų netektimi

Kiti Albio Braito pasauliaiVaikams skirta knyga, supažindinanti su kvantine fizika įdomiai. Maždaug taip pristatoma Christopher Edge knyga „Kiti Albio Braito pasauliai“. Ir tai melas, nes knyga yra daug gilesnė ir pasakojanti apie svarbesnius dalykus nei mokslas.

Ant knygos viršelio jūs rasite trumpą aprašymą, kad Albis pasitelkia kvantinę fiziką ir iškeliauja į paralelinius pasaulius. Panašiai apie knygą kalba ir užsienio apžvalgininkai, giriantys ją kaip puikų būdą vaikus supažindinti su mokslu. Ko jie nesako, kad Albis Braitas į paralelinius pasaulius išvyksta ieškoti savo mirusios mamos, nes iš tėvo po netekties nesulaukia jokio emocinio ryšio. Ir tai yra svarbiausia ir jautriausia šios knygos dalis – pažintis su pačių artimiausių žmonių netektimi.

Abu Albio tėvai yra mokslininkai, tad po mamos netekties tėtis toliau pasineria į savo tyrimus bei laidos vaikams apie mokslą kūrybą. Tai Albiui, kurį iš esmės dabar prižiūri senelis, per sunki našta. Taigi, naudodamasis tėvo parašyta knyga apie mokslą, Albis sukonstruoja dėžę, padedančią nukeliauti į paralelines visatas.

Knygoje autorius meistriškai įterpia mokslinių faktų į pasakojimą ir praturtina skaitytojo žinių bagažą, be to, visi tie moksliniai faktai yra būtini siužetui. Tačiau tuo pačiu Ch. Edge labai jautriai papasakoja apie tai, ką išgyvena mamos netekęs sūnus ir atskleidžia, kaip galėjo dar susiklostyti gyvenimas. Matyt, todėl Albis nukeliauja į paralelinį pasaulį, kur jo piktasis dvynys mamos visai nepažinojo ir tapo peštuku, dar kitame pasaulyje mama mirė kitomis aplinkybėmis ir to pasekmės buvo dar blogesnės.

Taigi, skaitytojas supažindinamas ne tik su mokslo faktais, tačiau per šeštoko pasaulio suvokimą paaiškinama, kaip susidoroti su netektimi. Ir, svarbiausia, pamokoma, kad atitolęs ir užsivėręs tėvas taip pat kenčią, todėl netekties akimirką reikia laikytis artimųjų.

Tai liūdnas, nors ir labai įdomus, pasakojimas, su kuriuo reikėtų supažindinti ne tik mokslu besidominčius vaikus. Ši knyga gali sėkmingai paaiškinti, kaip susidoroti su skausmu, ką jaučią vaikas, netekęs artimųjų. Pirkite šią knygą savo vaikams ne todėl, kad norėtumėte juos sudominti mokslu. Duokite šią knygą jiems, nes norite juos paruošti gyvenimui.

Christopher Edge „Kiti Albio Braito pasauliai“, Debesų ganyklos, 2018, 208 p.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *